Informatiebijeenkomst Europese normontwikkeling op het gebied van fitnesscentra - NEN

17-06-2016 Op Europees niveau wordt sinds kort een serie normen ontwikkeld op het gebied van fitnesscentra. Vanuit Nederland wordt momenteel geen invloed uitgeoefend op dit proces en op de inhoud van de normen, terwijl er wel degelijk Nederlandse belanghebbenden zijn. NEN organiseert op dinsdagochtend 5 juli van 9.30 - 12.00 uur een informatiebijeenkomst om te inventariseren in hoeverre er in Nederland interesse is in het oprichten van een schaduwcommissie voor de Europese (CEN) werkgroep.

De normenserie die wordt ontwikkeld door CEN/TC 136/WG 2 beslaat de volgende onderwerpen:

* Deel 1: Operationele en management aspecten, waaronder veiligheid

* Deel 2: Krachttraining

* Deel 3: Cardiotraining

* Deel 4: Groepslessen

Het werk is op Europees niveau al begonnen, naar verwachting wordt eind dit jaar een eerste versie van deel 1 voor commentaar gepubliceerd.

NEN is het Nederlandse normalisatie-instituut en als zodanig de toegangspoort tot de Europese normalisatie. Als deelnemer aan de Nederlandse schaduwcommissie oefent u direct invloed uit op de inhoud van voor uw vakgebied belangrijke normen.

Meer informatie

Voor vragen over het normontwikkelingstraject of bij interesse in deelname aan de bijeenkomst: Joost Witsenburg consultant Agrofood & Consument, telefoon (015) 2 690 351 of e-mail joost.witsenburg@nen.nl.