De tweede Investerings- en Handelsbeurs China-MOE afgesloten in het Chinese Ningbo

vrijdag 17 juni 2016 20:10 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

Er zijn 28 deals met een totale waarde van 350 miljoen dollar gesloten met MOE-landen

NINGBO, China, 17 juni 2016 /PRNewswire/ -- De 2(de) Investerings- en Handelsbeurs China-MOE (China-CEEC (CCEEC) Investment and Trade Expo) is op 12 juni afgerond in het Chinese Ningbo. Het stadsbestuur van Ningbo heeft 28 deals gesloten met Midden- en Oost-Europese landen (MOE-landen), met een totale waarde van $350 miljoen.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160617/380572 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160617/380572]

Tijdens de expo waren er dit jaar voor het eerst zakelijke ontmoetingsbeurzen en -conferenties voor verschillende industrieen. De Investerings- en Samenwerkingsconferentie presenteerde 240 projecten op het gebied van agricultuur, energiebronnen, infrastructuur, informatie-engineering, dienstverlening en meer. Tijdens de ontmoetingsbeurs van ondernemersorganisaties zijn er 22 samenwerkingsovereenkomsten getekend, aldus het CCEEC-organisatiecomite.

Daarnaast waren 690 exposanten van 268 bedrijven uit de 16 MOE-landen aanwezig op de productexpo die werd gehouden tijdens het evenement. De expo trok meer dan duizend professionele kopers uit heel China. Volgens het CCEEC-organisatiecomite vertegenwoordigen de beklonken en potentiele toekomstige deals een waarde van in totaal $26 miljoen. Uit de officiele gegevens blijkt ook dat er tijdens het evenement 18 educatieve samenwerkingsprojecten zijn getekend tussen China en MOE-landen. China heeft een overeenkomst getekend met drie MOE-landen voor de bouw van een technologie- en innovatiecentrum. Ook is er tijdens de expo officieel een gezamenlijk centrum voor onderzoek gelanceerd door Ningbo en MOE-steden.

Tijdens de Ministeriele Conferentie van China en MOE-Landen inzake de Bevordering van Handel en Economische Samenwerking die werd gehouden kreeg een belangrijke publicatie zijn debuut, het Ningbo Manifest. Het manifest geeft een overzicht van de consensus tussen China en MOE-landen en biedt richtlijnen voor het ontwikkelen en bevorderen van toekomstige samenwerking op het gebied van handel.

Volgens het manifest zal China, en Ningbo in het bijzonder, zich meer inzetten voor het genereren van meer handelsvolume tussen China en MOE-landen van landbouwproducten, voedsel, technologie, productie en opkomende sectoren als grensoverschrijdende e-commerce.

Gao Hucheng, de minister van China's Ministerie van Handel, zei na afloop van de ministeriele conferentie dat het CCEEC-evenement heeft bereikt wat ervan werd verwacht en nieuwe mogelijkheden heeft gecreeerd voor samenwerking op het gebied van economie en handel tussen China en MOE-landen.

Volgens Tang Yijun, de waarnemende burgemeester van Ningbo, is het aantal samenwerkingsprojecten tussen Ningbo en steden en regio*s de laatste jaren toegenomen en wordt de onderlinge relatie dieper en substantieler. In de toekomst zal Ningbo meer expo*s hosten om verder samen te gaan werken met MOE-steden en -regio*s in industriele projecten, marktontwikkeling, handel en culturele uitwisseling.

Over de Investerings- en Handelsbeurs China-MOE

De Investerings- en Handelsbeurs China-MOE is de eerste handels- en investeringsbeurs tussen China en MOE-landen. De eerste editie van de beurs vond van 8 tot 12 juni 2015 plaats in Ningbo. De beurs wordt gezamenlijk gehost door het Ministerie van Handel en de provinciale overheid van Zhejiang, en wordt georganiseerd door aanverwante sectoren van het Ministerie van Handel, het stadsbestuur van Ningbo en de Handelsafdeling van de Provincie Zhejiang.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160617/380572

CEEC Organization Committee Office

CONTACT: Jian He, +86-139-8936-9922, hj@nbfet.gov.cn

*

*

*

*