Verdachten met vuurwapen en taser aangehouden in Picassopassage


Verdachten met vuurwapen en taser aangehouden in Picassopassage

Laatste update:
18-06-2016 | 12:03

Capelle aan den IJssel - Dankzij een alerte beveiliger van een supermarkt zijn vrijdagmiddag in de Picassopassage in Capelle aan den IJssel twee jongemannen aangehouden met een imitatievuurwapen en een taser.

De beveiliger zag rond vier uur 's middags in zijn twee jongemannen die zich vreemd gedroegen en hij zag dat ze iets verborgen in een zak. Hij sprak hen aan omdat hij het vermoeden had dat ze iets gestolen hadden. De jongemannen bleken echter niks gestolen te hebben, maar wel degelijk iets te
verbergen te hebben. In de zak van een van de jongens bleek een vuurwapen te zitten.



De beveiliger alarmeerde de politie, die in het winkelcentrum naar de jongemannen op zoek ging. Net buiten het winkelcentrum vonden agenten een van de jongens. De 21-jarige Capellenaar had niks op zak. Agenten hebben zich toen onopvallend opgesteld in de omgeving van de woning van de jongeman.
Daar kwam even later de andere jongeman aanlopen. Deze 23-jarige Capellenaar had het wapen op zak. Het bleek te gaan om een imitatiewapen welke bijna niet van echt te onderscheiden was. Ook had de man nog een taser op zak. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.