Nacht van de Vluchteling: recordaantal deelnemers aan de start

dinsdag 14 juni 2016 09:26 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Stichting Vluchteling giro 999

PERSUITNODIGING

Op zaterdag 18 juni is het zover, de Nacht van de Vluchteling gaat van start met een recordaantal van 2800 deelnemers. Hierbij wordt u van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het feestelijke startmoment in Rotterdam of Nijmegen.

Wij nodigen u of een van uw collega-redacteuren

van harte uit voor het startmoment op 18 juni 2016

om stipt middernacht

Op deze dag wordt de Nacht van de Vluchteling in aanwezigheid van BN'ers, burgemeesters, artiesten en duizenden betrokken deelnemers feestelijk gestart en beginnen de lopers om stipt middernacht aan hun sponsorloop. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40km lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en, dit jaar voor de eerste maal, van Nijmegen naar Arnhem. In Den Haag is een kortere sponsorloop van 10km dwars door het centrum.

Het doel van de zevende editie van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

In Rotterdam brengen The Scene & Vrienden (met onder meer Hadewych Minis, Paul de Munnik en Rene van Kooten) live het thema-lied van de Nacht: 'Iedereen is van de Wereld' ten gehore. Burgemeester Aboutaleb geeft om middernacht het startschot. In Nijmegen speelt singer-songwriter Janne Schra voor de deelnemers, burgemeester Bruls geeft het startschot.

In bijgaande link staan locaties, tijden en woordvoerders op een rijtje: https://www.nachtvandevluchteling.nl/Upload/Documents/Html/DOWNLOAD%20MEDIA.pdf

Wij hopen u te mogen begroeten,

namens het hele team van Nacht van de Vluchteling

*

*

*

*