Verkoop Retail Accounting aan BDO definitief rond


De eerder aangekondigde verkoop van Retail Accounting aan BDO Accountants & Adviseurs is definitief. Vrijdagmiddag 3 juni ondertekenden Frits van Eerd, CEO van Jumbo, Ton van Veen, CFO van Jumbo en Dick den Braber, bestuursvoorzitter van BDO, de finale verkoopovereenkomst op het hoofdkantoor
van Jumbo in Veghel. De verkoop van Retail Accounting is onderdeel van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aangekondigde. Om tot een slagvaardiger bedrijf te komen, legt Jumbo meer focus op haar kernactiviteiten.

Jumbo en BDO bereikten al eerder op hoofdlijnen overeenstemming over de deal. Retail Accounting verzorgt financieel-administratieve diensten aan de franchisenemers van Jumbo. De werkzaamheden worden vanuit BDO voortgezet. Hiermee breidt het accounts- en advieskantoor zijn expertise binnen de
retailbranche verder uit.

Bij Retail Accounting werken 43 medewerkers, die per 1 juli in dienst komen bij BDO. Betrokken partijen maken geen financiele details bekend.























Fotobijschrift (van links naar rechts): Frits van Eerd (CEO), Dick den Braber (bestuursvoorzitter bij BDO) en Ton van Veen (CFO) ondertekenen overdrachtscontract.