Internetconsultatie over enkele wijzigingen van de renteaftrekbeperkingen in de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 (Wet Vpb 1969)

Nieuwsbericht | 21-06-2016 | 09:02

Het Ministerie van Financien heeft een internetconsultatie geopend voor de voorgenomen wijzigingen in de specifieke renteaftrekbeperkingen van de artikelen 10a en 15ad van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969. Deze wijzigingen zouden onderdeel moeten gaan uitmaken van het pakket Belastingplan 2017, met 1 januari 2017 als voorziene ingangsdatum.

Met de voorgenomen wijzigingen wordt gevolg gegeven aan enkele toezeggingen in de kabinetsreactie op de initiatiefnota van de leden Groot en Nijboer `Private equity: einde aan de excessen'. Met de voorgenomen wijziging van de renteaftrekbeperking van artikel 10a van de Wet Vpb 1969 wordt het mogelijk om grondslaguitholling door middel van agressieve overnamefinancieringen door een samenwerkende groep effectief te bestrijden. De wijzigingen van de overnameholdingbepaling als bedoeld in artikel 15ad van de Wet Vpb 1969 versterken de oorspronkelijke gedachte van deze bepaling en zorgen ervoor dat in meer gevallen de aftrek van rente op overnamefinanciering binnen een fiscale eenheid wordt beperkt.

Via de openbare consultatie kan iedere belangstellende reageren op de voorstellen en mogelijke aanvullingen en/of onjuistheden signaleren.

Reageren kan op www.internetconsultatie/renteaftrekbeperkingen in de periode van 20 juni 2016 tot en met 18 juli 2016. Reacties worden alleen gepubliceerd als de inzender daarmee instemt.