Cultuurkader op agenda


Cultuurkader op agenda /

22 juni 2016 - Donderdag 23 juni bespreekt de commissie Economie, Financien en Bestuur onder meer het Cultuurkader Delft 2016-2019 en de Jaarstukken 2015. Deze week was er de commissie Ruimte en Verkeer. Volgende week: gemeenteraad.

gemeenteraad 26 maart 2015 72dpi 0047



In de overlegvergadering van de commissie Ruimte en Verkeer op dinsdag 21 juni hebben nagenoeg alle fracties hun bedenkingen kenbaar gemaakt over verschillende aspecten van het plan om in de Kruisstraat een supermarkt te realiseren. De commissie besprak de brief, waarin het college een
toelichting geeft over de stand van zaken van de ontwikkeling van het plan Kruisstraat 71 dat op onderdelen aangepast moet worden, omdat het niet in het bestemmingsplan past.

Kansenlocaties

Het college schrijft onder meer dat de procedures rond de kansenlocaties, waarvan de Kruisstraat er een is, tot nu toe niet eenduidig waren. Het college betreurt ook dat er hierdoor verwachtingen zijn gewekt. Wethouder Ferrie Foerster beloofde de commissie tijdens het uitgebreide debat dat de
raad een update krijgt over de stand van zaken en de kans van slagen van de tien kansenlocaties. Ook volgt er een presentatie voor de commissie. De wethouder zei tevens dat het college van de Kruisstraat heeft geleerd om de omgeving en ook de raad vroeg bij toekomstige plannen te betrekken.
Meer weten? Lees dan het uitgebreide verslag.

Cultuur

Op donderdag 23 juni vanaf 20.00 uur vergadert de commissie Economie, Financien en Bestuur over het Cultuurkader Delft 2016-2019 en de Jaarstukken 2015. Daarnaast wordt de commissie om advies gevraagd over de verordening Toeristenbelasting 2017 en wordt de stand van zaken in de Metropoolregio
besproken. De overlegvergadering begint rond 20.15 uur, direct na de procedurevergadering die om 20.00 uur van start gaat.

Volgende week

Op donderdag 30 juni vergadert de gemeenteraad vanaf 20.00 uur in het stadhuis. De agenda vindt u binnenkort via de vergaderkalender.

Webcast

U kunt de vergaderingen als toehoorder bijwonen, of live volgen via de webcast.