`Bijzonder content met MeerOVBus'


Publicatiedatum:
woensdag 22-06-2016
Jaap Bouwens heeft geen rijbewijs en is daarom afhankelijk van openbaar vervoer. Nieuw-Vennep is voor hem goed te bereiken en vandaar is het maar een klein stukje naar Burgerveen. Alleen rijdt daar geen bus meer naartoe. Daarom reist hij drie keer per week 's ochtends vroeg vanuit
Haarlem-Schalkwijk naar station Nieuw-Vennep. Daar wordt hij opgehaald door de MeerOVBus die hem naar zijn werk in Burgerveen brengt. "Voor mij is MeerOVBus een prima oplossing."

"Vroeger had je bus 53, maar die is er al lang geleden mee opgehouden. Gelukkig kan ik met de MeerOVBus verder reizen. Het is een ritje van vijf minuten, maar voor mij de enige manier om op mijn werk te komen."

's Middags rijdt de MeerOVBus hem om tien voor vijf weer terug naar het station.


Brillenfabriek

In Burgerveen werkt Bouwens bij Frame Holland, dat design brilmonturen ontwerpt en produceert. Het is de oudste en enig overgebleven brillenfabriek in Nederland.


"Het maken van de monturen gebeurt bij ons nog grotendeels met de hand. Wij leveren aan kwaliteitszaken over de hele wereld."

Bouwens is 69 en is al veertig jaar aan het bedrijf verbonden.


"Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk, al ben ik het wel wat rustiger aan gaan doen. Ik werk nu nog drie dagen in de week."

Vriendelijk en voorkomend

Over de service van MeerOVBus is Bouwens zeer te spreken.


"In al die jaren dat ik daarmee reis, heb ik eigenlijk alleen positieve ervaringen. Ze staan er altijd op het afgesproken tijdstip. En mocht de chauffeur toch een enkele keer iets later zijn, dan krijg ik een telefoontje van de centrale. Maar dat gebeurt zelden. De chauffeurs zijn vriendelijk
en voorkomend. Door de jaren heen leer je elkaar een beetje kennen en onderweg maken we vaak een gezellig praatje. Het is een prettige manier van reizen. Ik ben heel content met deze vorm van vervoer."

De MeerOVBus haalt Jaap Bouwens drie keer per week op bij de brillenfabriek in Burgerveen waar hij werkt
De MeerOVBus haalt Jaap Bouwens drie keer per week op bij de brillenfabriek in Burgerveen waar hij werkt.


MeerOVBus

MeerOVBus is vervoer op aanvraag, in kleine busjes of grote auto's. Er is geen vaste dienstregeling of route, maar reizigers kunnen een rit reserveren van halte naar halte. In alle kernen van Haarlemmermeer zijn MeerOVBus-halten: in totaal 53, te herkennen aan het MeerOVBus-logo. Reserveren
kan tot een uur voor vertrek. Meerdere ritten tegelijk reserveren kan ook. MeerOVBus rijdt van 6 uur 's morgens tot middernacht, zeven dagen in de week. De prijs van een rit is tussen 1 en 3 euro. Betalen gebeurt contant bij de chauffeur, het liefst gepast. De OV-chipkaart is niet geldig.
Reserveren kan via 0900 6337 829. Meer informatie en alle halten staan op meerovbus.nl.