Acht jaar celstraf geeist voor wurgen vrouw Nova Zemblastraat


22 juni 2016 - Arrondissementsparket Amsterdam

Tegen een 56-jarige man uit Amsterdam heeft het OM een gevangenisstraf van acht jaar geeist voor het wurgen van een 55-jarige vrouw. Het lichaam van de vrouw werd in de vroege ochtend van 28 december 2015 in de Nova Zemblastraat op straat aangetroffen.

De verdachte meldde zich op 29 december 2015 bij de politie en verklaarde ruzie met de vrouw, zijn huisgenote en ex-partner, te hebben gehad. Volgens hem werd hij onder druk gezet door een aantal Chinezen van een massagesalon om haar niet meer bij zich te laten wonen. Uit angst voor problemen
wilde hij haar uit zijn huis hebben. Zij wilde echter niet vertrekken. In de avond van de 27ste december heeft hij haar keel minutenlang dichtgeknepen tot zij overleed.

De verdachte heeft zich volgens het OM `volledig laten gaan in zijn geweld tegen het slachtoffer en haar gewurgd terwijl zij door de mishandeling was gevallen, waardoor zij volkomen machteloos en hulpeloos was'. Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij haar lichaam op een respectloze
wijze de straat op heeft gesleept en daarna in een portiek heeft gedumpt om niet in verband te worden gebracht te worden met het delict.

In de strafeis heeft het OM rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte. Daarnaast is hij niet eerder veroordeeld voor een geweldsdelict.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit op

*