Eerste AWVN workshop Inclusief Werkgeven


Geplaatst op 22 juni 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

awvn-workshop-1_3

Op 21 juni organiseerde AWVN namens de `99vanZuid-Kennemerland & IJmond' de 1^ste workshop van de workshopserie `Inclusief Werkgeven' in Haarlem. AWVN (Algemene Werkgeversvereniging Nederland) heeft de afgelopen jaren ruime ervaring mogen opdoen met haar programma `Werkgevers gaan inclusief'.
Hierdoor biedt zij werkgevers een praktische aanpak om ruimte vrij te maken voor mensen met een arbeidsbeperking en hen werk te bieden in het eigen bedrijf.

In deze 1ste workshop gingen aanwezige werkgevers voornamelijk met elkaar in dialoog over de intrinsieke motivatie en creeren van draagvlak in de eigen organisatie. Welke motivatie hebben werkgevers? Hoe creeer je draagvlak met de collega's op de werkvloer? En waarom is dit belangrijk? Door de
interactieve opzet werden o.a. good practices en de belangrijkste knelpunten met elkaar gedeeld.

Tot slot werd ook de stakeholdersanalyse inzichtelijk gemaakt. Welke stakeholders zijn belangrijk in en rondom het eigen bedrijf en hoe groot is het belang en invloed van deze stakeholders om succesvol, inclusief werkgever te kunnen zijn?

Vervolg 2^de AWVN-workshop

De volgende workshop `verkennen van de concrete mogelijkheden in het eigen bedrijf' staat gepland op a.s. donderdag 7 juli. Tijdens deze workshop worden de diverse mogelijkheden binnen het eigen bedrijf geinventariseerd. Door het delen van ieders eigen ervaringen met concrete voorbeeldfuncties
en taken en het inspireren van elkaar door good practices vanuit het land, worden werkgevers praktisch verder geholpen om banen te creeren voor de doelgroep (Banenafspraak) in het eigen bedrijf.

Daarnaast kunnen werkgevers een kijkje nemen in de keuken van Adjust 2: een bedrijf dat zich speciaal richt op mensen die meer kunnen dan werken in een SW-omgeving, maar nog wel extra begeleiding nodig hebben.
awvn-workshop-1_1



Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone