Magie en betekenis

22jun2016

16.30

Magie en betekenis

Tevens afscheid Hetty van der Meij

22jun2016 16.30

Lezing

We hebben een spectaculaire avond georganiseerd waarbij een magier de betekenis van magie duidt. Tevens is dit de afscheidsbijeenkomst van onze collega Hetty van der Meij, die deze zomer met pensioen gaat. Graag proosten we met u op Hetty.

Magie en betekenis

Ramana (drs. Wouter Bijdendijk) geeft in deze show als antropoloog en beroepstovenaar vorm aan een veelzijdige mix van Indiase magie zoals fakirstunts, het bespelen van de nektrompet en mentalisme. De acts worden ingeleid met autobiografische vertellingen over de oorsprong van de showbizz, die volgens Ramana, in antropologisch perspectief, vanuit het sjamanisme kan worden verklaard. Daarnaast vertelt hij aan de hand van illustraties over de geschiedenis van de goochelkunst.

Over de spreker

Magician Ramana (drs. Wouter Bijdendijk) studeerde Museologie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast studeerde Bijdendijk af aan de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic in Zuid India. Hij leerde zijn kunst van verschillende beroemde Indiase magiers. In 2008 werd hij de winnaar van de SBS6 kijkcijferhit De Nieuwe Uri Geller. Meerdere malen haalde hij met zijn magische stunts het nieuws en verscheen op internationale voorpagina`s. Hij zweefde onder andere een meter boven de grond in Washington DC voor het Wittehuis. Hij werkte diverse magische campagnes en acts uit voor onder meer KLM, Formula 1, American Express, TEDx en Samsung. Al meer dan 13 jaar reist hij met zijn shows de hele wereld over. Momenteel werkt hij aan een theatershow: Het Kosmisch Magisch Octaaf.

Blijft u eten?

Na de lezing serveren wij, inmiddels traditioneel, een `clubschotel' voor 15 euro. Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma woensdag 22 juni 2016

16:30 uur inloop en borrel ter gelegenheid van afscheid Hetty van der Meij

17.30 uur start bijeenkomst 19.00 uur einde bijeenkomst aansluitend diner (optioneel)

Aanmelden lustrumlezing

Amsterdamse Academische Club

* Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam +31 (0)20 525 1570

Gepubliceerd door Amsterdamse Academische Club