Gemeente Leiden: Lancering crowdfundingplatform Voor je Buurt

woensdag, 22 juni 2016

Op dinsdag 21 juni lanceerde wijkwethouder Marleen Damen het crowdfundingplatform Voor je Buurt in Leiden. Het platform www.voorjebuurt.nl/leiden biedt Leidse initiatiefnemers een podium voor het starten van een crowdfundingcampagne.

Met crowdfunding zamelen de initiatiefnemers niet alleen geld in, ze zorgen ook voor bekendheid en het opbouwen van een actief betrokken netwerk. De initiatieven maken ook kans op een crowdfundingbijdrage van Fonds 1818, Stichting DOEN en het VSB-fonds. Voor je Buurt werkt samen met de gemeente Leiden en Libertas Leiden.

Wijkwethouder Marleen Damen: "Via crowdfunding kunnen we hechte en vitale wijken creeren en tegelijkertijd Leiden leuker, mooier en leefbaarder maken. Met de komst van Voor je Buurt in Leiden, hopen wij samen met Libertas Leiden inwoners met goede ideeen te stimuleren in actie te komen."

Crowdfunding via Voor je Buurt

Voor je Buurt is actief in heel Nederland. Sinds de start in januari 2013 werd door 22.000 supporters EUR1,4 miljoen gedoneerd aan 330 campagnes. Meer dan 100 campagnes kregen bovendien een donatie van een van de fondsen die met Voor je Buurt samenwerken.

Verpakkingsvrije winkel en De Jufferen van Leyden

In 2016 hebben al twee Leidse initiatieven een succesvolle crowdfundingcampagne gevoerd. De verpakkingsvrije pop-up winkel op het Kraftpark haalde via crowdfunding EUR 9.175 op en maar liefst 170 Leidenaren steunden de campagne. In ruil voor hun bijdrage kregen zij een exclusieve uitnodiging voor het pre-openingsfeest of konden zij bepalen welk product in de winkel komt te liggen. De tweede succescampagne is De Jufferen van Leyden: een boek met verhalen en foto's van vrouwelijke ondernemers in Leiden.