Geen Europese Groene titel voor 's-Hertogenbosch


23 juni 2016
Logo Green Capital

In 2018 draagt Nijmegen de titel Europese Groene Hoofdstad, en niet onze gemeente. Dat maakte de jury bekend in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Op 21 juni en 22 juni vond daar de finale plaats met de steden Nijmegen en Umea (Zweden). Uiteraard feliciteren we Nijmegen met het behalen van de
titel.

Waardering

De Europese jury in Ljubljana waardeert vooral de manier waarop 's-Hertogenbosch omgaat met natuur en het watermanagement van de stad. Ook het betrekken van lokale partijen wordt als zeer positief genoemd. Ondanks dat we niet hebben gewonnen, blijven we doorwerken aan duurzame ontwikkelingen.
Zo ligt de stad op koers om in 2020 de eigen gemeentelijke gebouwen klimaatneutraal te hebben.

Stimulans

Deelname aan de verkiezing levert vooral een stimulans op van duurzame initiatieven en samenwerking met en tussen allerlei partijen. 's-Hertogenbosch krijgt met deelname ook goed in beeld aan welke punten zij nog moet werken. En wat al sterk duurzaam is.

Eerdere titeldragers deden meerdere keren aan de wedstrijd mee voor zij de titel op hun naam mochten schrijven. Voor gemeente 's-Hertogenbosch was het dit jaar de tweede keer. Het is nog niet duidelijk of we volgend jaar opnieuw meedoen voor de titel.