Reuzenberenklauw


Geschreven op: 23-06-2016 Gewijzigd op : 23-06-2016

Reuzenbereklauw (web).jpg

Reuzenbereklauw

De reuzenberenklauw: hoe en wat?

De reuzenberenklauw is een grote plant die tot 3,5 meter hoog kan worden. De plant staat meestal in een struik langs een spoor of autoweg. Contact met de reuzenberenklauw leidt tot vervelende klachten en is vooral gevaarlijk voor kinderen en honden.

De klachten lijken op verbranding van de huid. Denk hierbij aan jeukende, rode vlekken of blaasjes. Als u de plant aanraakt, merkt u de lichamelijke klachten niet direct. Raak met besmette handen uw gezicht en ogen niet aan. Was de huid direct af met water en zeep. Bedek de huid na het
afspoelen.

Naar de huisarts?

Ga naar de huisarts als er toch `iets' te zien is, bijvoorbeeld rode uitslag. Krijgt u sap in de ogen, spoel dan meteen uit met veel water. Neem daarna contact op met de huisarts. Ga direct naar de spoedeisende hulp (SEH) als u het sap in de mond krijgt.

Bestrijding reuzenberenklauw

De gemeente Woerden bestrijdt de reuzenberenklauw door ze te maaien. Dit gebeurt op plekken waar veel mensen zijn, zoals een speelplaats, hondenveldje en recreatieterrein. Heeft u een tuin of eigen terrein? Vermijd de reuzenberenklauw. Laat deze plant niet in zaad komen.

Ziet u reuzenberenklauw in de gemeente Woerden, meld dit dan via het formulier: 'Melding, klacht of tip' of telefonisch via 14 0348.