Vrijdag en zaterdag drukte A28 door TT Assen


24 juni 2016, 06:31

Vrijdag en zaterdag wordt het drukker op de wegen richting Assen door de jaarlijkse TT die daar wordt gehouden. Vooral tijdens de uittocht op zaterdag staan er traditioneel lange files.

Vrijdag

Op vrijdag komt de drukte in de loop van de dag op gang. Er zijn wel veel meer motoren onderweg op de A28 tussen Amersfoort en Assen. Zij verlaten de snelweg bij de afrit Assen-Zuid om richting het TT-circuit verder te rijden. Dit levert met name op het laatste stukje ieder jaar wat file op.
Op de snelwegen richting het circuit blijven files waarschijnlijk uit, maar is het wel beduidend drukker. Bovendien valt het extra motorverkeer flink op.

Zaterdag grote uittocht

Zaterdag eindigt de TT in de loop van de middag. Vooral aan het eind van de middag is de uittocht vanaf het TT-terrein groot. Vorig jaar leidde dit op de A28 richting Zwolle tussen Assen-Zuid en Ruinen tot files van meer dan 15 kilometer. Ook de oprit naar de snelweg staat dan vol. Ook dit
jaar verwachten we weer lange files. In de berm langs de snelweg staan traditioneel veel mensen deze uittocht te volgen.