Waterpeil weer hoog na extreem weer - Waterschap ook vannacht aan he..


Waterpeil weer hoog na extreem weer - Waterschap ook vannacht aan het werk vanwege wateroverlast.

24 juni 2016 In Noord- en Midden Limburg is de afgelopen nacht opnieuw veel regen gevallen. Gemiddeld 30 a 40 mm, met plaatselijk zelfs meer dan 60mm. De gebiedsbeheerders van Waterschap Peel en Maasvallei stonden stand-by en zijn direct bij de eerste tekenen van overlast het gebied in gegaan
en hebben op verschillende plekken actie ondernomen.
2016-06-24-PHOTO-00000705.jpg

In Noord- en Midden Limburg is de afgelopen nacht opnieuw veel regen gevallen. Gemiddeld 30 a 40 mm, met plaatselijk zelfs meer dan 60mm. De gebiedsbeheerders van Waterschap Peel en Maasvallei stonden stand-by en zijn direct bij de eerste tekenen van overlast het gebied in gegaan en hebben op
verschillende plekken actie ondernomen.

Het KNMI geeft aan dat er naar verwachting vandaag geen regen meer valt. De meeste beken stijgen door de hoge afvoeren waarschijnlijk nog wel even, maar zullen vervolgens stabiliseren en hopelijk snel dalen.

Van een aantal beken is echter bekend dat ze niet snel dalen, zoals bijvoorbeeld de Uffelsebeek. Op dit moment staat het water in de Uffelsebeek, net als twee weken geleden, erg hoog. Om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat het peil niet meer stijgt, worden er pompen naar toe gebracht.

Alle gebiedsbeheerders en uitvoerders zijn op dit moment in het veld, rijden inspectieroutes en zetten acties en materiaal uit waar dit nodig is. Meldingen van wateroverlast kunnen worden gedaan via Meldpunt Water, 0800 0341.