Weekeindafsluitingen IJsselbrug Doesburg

Weekeindafsluitingen IJsselbrug Doesburg

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 24 juni 2016- Laatste update: 24 juni 2016 14:10 uur

De IJsselbrug wordt in het weekend van 22 juli tot 25 juli en 5 augustus tot 8 augustus afgesloten. We verwijderen de tentconstructie en doen aanpassingen aan de voegovergangen.

Daarnaast brengen we een slijtlaag op het betondek aan en asfalteren we de weg voor en na de brug.

Exacte afsluittijden

* Vrijdag 22 juli 21.00 uur - maandag 25 juli 06.00 uur

* Vrijdag 5 augustus 21.00 uur - maandag 8 augustus 06.00 uur

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele wijzigingen worden bekend gemaakt via de lokale media, de website, de gratis app en met borden langs de weg.

Hinder

Auto- motor- vracht- en landbouwverkeer kan tijdens deze afsluiting geen gebruik maken van de brug. Zij kunnen omrijden via Zutphen of Westervoort. Landbouwverkeer kan ook omrijden via Zutphen of Westervoort, maar volgt een iets andere route in verband met te grote snelheidsverschillen. De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Hulpdiensten, openbaar vervoer, ontheffinghouders, (brom)fietsers, voetgangers en brommobielen kunnen wel gebruik blijven maken van de brug via het verbrede fietspad aan de noordzijde (aan de kant van Zutphen).

Oproep

Werken aan de weg kan niet zonder overlast of hinder voor de weggebruikers. We doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Automobilisten worden dringend verzocht zich te houden aan de omleidingsroutes. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt overlast voor de directe omgeving door sluipverkeer. Volg ook aanwijzingen op van verkeersregelaars indien deze worden ingezet.

Actuele informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden staan in de gratis app `IJsselbrug Doesburg'. Deze kunt u downloaden via de App Store of Google Play. Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland via telefoonnummer 026 359 99 99 of via e-mail. Kijk voor algemene informatie over het project op de pagina IJssel: verkeersbrug Doesburg.