50PLUS steunt eventueel EU-referendum in Nederland

Henk Krol mei 2016

Een eventueel referendum in Nederland over de Europese Unie krijgt de volle steun van 50PLUS. De uitslag van het Britse referendum laat volgens politiek leider Henk Krol zien dat steeds meer mensen de Europese Unie in de huidige vorm niet langer steunen.

"Ook in Nederland merk ik, als ik goed luister, dat de meningen zeer verdeeld zijn", reageert Henk Krol op de uitslag van het Britse referendum waarbij een meerderheid koos voor uittreden uit de EU.

"Samenwerking tussen Europese landen is verstandig, wijs en goed, maar niet binnen de Europese Unie zoals die is verworden. De inwoners van Europa willen geen bedilzucht en verlammende besluiteloosheid. Laat de volksvertegenwoordiging in alle Europese landen haar werk goed doen. Luisteren naar de bevolking en zoeken naar een goede oplossing. We moeten zeker niet doordraven met oogkleppen op", zegt Henk Krol in een verklaring naar aanleiding van de keuze van de Britse meerderheid.

Een eventueel referendum in Nederland krijgt de volle steun van 50PLUS, meldt Krol. Hij voegt daaraan toe: "Maar ook bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer kan de kiezer al een duidelijke keuze maken. 50PLUS kiest daarbij voor een `pas op de plaats'. Een periode waarbij de Europese Unie alleen nog lopende zaken regelt en uitsluitend kwesties die absoluut niet kunnen wachten oppakt, zoals de uittreding van Groot-Brittannie of een deel daarvan. Dus geen uitbreidingen, geen nieuwe bevoegdheden meer aannemen of uitdelen en geen nieuwe wetten en regels. Het is nu tijd voor bezinning en discussie over een nieuwe vorm van Europese samenwerking waarbij de burger centraal staat."

(c) 24 juni 2016