Man opgepakt na bedreiging chauffeur in lijnbus


Man opgepakt na bedreiging chauffeur in lijnbus

Laatste update:
26-06-2016 | 10:28

Apeldoorn - In Apeldoorn heeft de politie zaterdag een 40-jarige man opgepakt nadat hij een chauffeur van een lijnbus en een servicemedewerker met geweld had bedreigd.

Al bij het instappen ging het mis toen bleek dat de Amsterdammer geen geldig vervoersbewijs had. Na enig aandringen betaalde de man alsnog de ritprijs. Toch meende hij de chauffeur en een servicemedewerker te moeten bedreigen door te zeggen dat hij hen bij het verlaten van de bus in elkaar zou
slaan. Gewaarschuwde agenten troffen de Amsterdammer nog in de omgeving van de bushalte aan nadat hij was uitgestapt. De man is meegenomen naar het bureau en later na verhoor vrijgelaten.

Geen geweld getolereerd

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht
dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

(2016313123) ^PK