Auto over de kop op Afsluitdijk


26 juni 2016, 15:42

Op de Afsluitdijk, A7 sloeg zondagmiddag een auto over de kop.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het monument op de Afsluitdijk in de rijrichting van de provincie Friesland. De traumahelikopter is opgeroepen, over eventuele gewonden is bij ons op dit moment niets bekend.

De A7 richting Friesland is afgesloten ter hoogte van het monument maar gelukkig kan het verkeer via de parkeerplaats bij het monument en valt de vertraging mee. Bij het ongeluk is een grote hoeveelheid vloeistof (olie, koelvloeistof) op de weg terecht gekomen en het schoonmaken van het wegdek
kan nog wel even gaan duren waardoor de weg nog een tijdje afgesloten blijft.

Er staat inmiddels 2 kilometer file op de A7 richting Friesland.

Update 15:53 uur

Inmiddels staat het voertuig weer op z'n wielen en is de rijbaan schoon gespoten door de brandweer. De RIMOB (RiMpelbuis Obstakel Beveiliger) moet nog wel gerepareerd worden dus er blijft zeker nog 1 rijstrook afgesloten voorlopig.

Update 15:55 uur

Ongeval op de Afsluitdijk; auto botst tegen botsabsorber. Verkeer kan via de parkeerplaats monument passeren pic.twitter.com/C6xt2gdHvR

* 112Fryslan.frl (@112Fryslan) 26 juni 2016

Update 15:56 uur

Op de foto in de Tweet van @112Fryslan is de schade aan de auto en aan de RIMOB goed te zien.

Update 16:04 uur

Rijkswaterstaat verwacht dat de RIMOB bij het monument op de Afsluitdijk tegen 19.00 uur gerepareerd is, tot die tijd blijft de rechterrijstrook afgesloten op de A7 richting Friesland.

Foto: (c) VID