Subsidieregeling opwekken duurzame energie


dinsdag, 28 juni 2016

door: Webredacteur

De energiebelasting is de afgelopen jaren fors gestegen en de verwachting is dat het de komende jaren blijft stijgen. Inmiddels bestaat bijna twee derde van het kWh-tarief uit belastingen en toeslagen. Hierdoor betaald een gemiddeld huishouden meer dan de afgelopen jaren.

Zonnepanelen

Woningbezitters die overwegen zonnepanelen te plaatsen, kunnen voor gratis en onafhankelijk advies terecht op de site www.duurzaambouwloket.nl/zonnepanelen. Hier kunnen zij zien of hun woning geschikt is, welke lokale uitvoerende bedrijven betrouwbaar zijn, maar ook hoe het zit met de
btw-teruggave over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Is het dak niet geschikt of passen de zonnepanelen niet? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket om te kijken of er een energie cooeperatie actief is in de gemeente en welke andere mogelijkheden er zijn.

Subsidie opwekken duurzame energie

Op dit moment is het extra interessant om maatregelen toe te passen voor het opwekken van duurzame energie. Er is namelijk een landelijke `ISDE subsidieregeling' van kracht voor het plaatsen van warmtepompsystemen, zonneboilers, hout(pellet)kachels en hout gestookte biomassaketels. Bent u
benieuwd hoe deze subsidieregeling eruit ziet en hoe u deze aan moet vragen? Doe dan de energiesubsidie check via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen of neemt contact op per mail info@duurzaambouwloket.nl of telefoon 072-743 39 56.