Nieuw sociaal plan voor CZ


Nieuw sociaal plan voor CZ

Geplaatst op 28 juni 2016
[IMG]
De Unie heeft overleg gevoerd met CZ over een nieuw sociaal plan. De onderhandelingen zijn afgerond. Er ligt een afspraak in twee delen. Enerzijds is de tekst van het sociaal plan vastgesteld. Anderzijds is afgesproken dat het beleid voor duurzame inzetbaarheid door CZ en vakorganisaties samen
vorm wordt gegeven.

Duurzame inzetbaarheid

De Unie zal samen met CZ tijdens de medewerkersbijeenkomsten uitleggen wat de intenties van het duurzame inzetbaarheidsbeleid zijn. Er zijn nog twee medewerkersbijeenkomsten:
Tilburg: maandag 4 juli 2016 om 12.00 uur
Goes: dinsdag 5 juli 2016 om 12.00 uur

Ledenraadpleging

De leden van De Unie bepalen of het sociaal plan door De Unie wordt geaccepteerd. Deze stemming gebeurt schriftelijk en loopt tot en met 5 juli 2016. De leden hebben inmiddels bericht ontvangen om hun stem uit te brengen.

Het sociaal plan kun je hier nalezen.

Heb je er vragen over of wil je met andere leden van gedachten wisselen, meld je dan hier aan voor de ledenvergadering in Tilburg of Sittard.

Tilburg: maandag 4 juli 2016 om 14.00 uur
Sittard: maandag 4 juli 2016 om 16.30 uur

De locaties worden door CZ bekend gemaakt.

Sociaal plan

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het huidige sociaal plan zijn de veranderingen in de hoogte van de beeindigingsvergoeding.

* De beeindigingsvergoeding wordt in de toekomst gebaseerd op de transitievergoeding maar wel met een verhogingsfactor, zodat de verlaging van de beeindigingsvergoeding beperkt blijft.
* De leeftijdsaftopping van de beeindigingsvergoeding is vervallen. In het vorige sociaal plan werd de beeindigingsvergoeding afgetopt als het hoger werd dan het salaris dat je kon verdienen tot je 62ste.
* De opleidingen die je hebt gevolgd worden niet afgetrokken van de vergoeding.

Overige wijzigingen

We hebben op enkele punten het sociaal plan aangepast aan de nieuwe wetgeving en de definities zijn verduidelijkt. Ik neem de verschillen graag met jou door op een ledenvergadering.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Geplaatst in: Actueel Nieuws