Emeritus priester M.J. Vernooij overleden

Emeritus priester M.J. Vernooij overleden 28-6-2016

Martinus Joannes Vernooij, emeritus priester van het Aartsbisdom Utrecht, is op 25 juni 2016 te Nijmegen overleden. Martien Vernooij werd geboren te Cothen op 11 september 1928. Na zijn priesterwijding op 24 juli 1955 was hij achtereenvolgens kapelaan te Klarenbeek, Haaksbergen (H. Pancratius) en Arnhem (H. Geest). In 1968 vertrok hij als missionaris naar het bisdom Dedza in Malawi. Met ingang van 11 september 1993 ging hij met emeritaat.

Beschrijving

Na korte tijd kapelaan te zijn geweest in Nederland, voelde Martien Vernooij zich geroepen om als missionaris in Malawi te gaan werken. Daar heeft hij zijn priesterschap volop ten goede doen komen van velen. Voortdurend op reis en levend vanuit een intens geloof. Hij stichtte veertien kerken, bouwde diverse kinderhuizen en zorgde ervoor dat de zusters van Moeder Teresa naar Malawi kwamen. Ook toen hij als gevolg van een ernstige ziekte terug moest naar Nederland, en niet meer in Malawi kon werken, begon hij aan een nieuwe taak. "Eerst was hij actief met jongeren, les geven op scholen en meedoen aan de Wereldjongerendagen. Daarna begon hij conferenties en retraites te geven aan de zusters van Moeder Teresa over de hele wereld," zo schrijft kardinaal Eijk in het overlijdensbericht dat het Aartsbisdom Utrecht vandaag heeft verzonden. Kardinaal Eijk: "Zijn priesterschap was doortrokken van een diepe spiritualiteit, een verbondenheid met Christus en de mensen."

De avondwake vindt plaats op vrijdag 1 juli 2016 om 19.00 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk, Kerkweg 7 te Cothen. Er is dan tevens gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren. De Eucharistie ten uitvaart wordt gevierd op zaterdag 2 juli 2016 om 11.00 uur in voornoemde kerk. Aansluitend is de begrafenis op de algemene begraafplaats Groenewoud, Groenewoudseweg 12 te Cothen. Hierna is er gelegenheid tot condoleren in `t Dorpshuys Cothen, C.B. Kentiestraat 2 te Cothen.

Klik hier voor het volledige overlijdensbericht

Zie het origineel.