Man in steegje beroofd; politie op zoek naar getuigen


Man in steegje beroofd; politie op zoek naar getuigen

Laatste update:
05-07-2016 | 10:25

Nijkerk - De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni iets hebben gezien of gehoord dat te maken zou kunnen hebben met de beroving van een man. Het slachtoffer was na de sportmarathon in Nijkerk uitgegaan in een cafe aan de Singel in Nijkerk en werd
nadat hij het cafe had verlaten door twee onbekende mannen overvallen.

Het slachtoffer kwam op zondag 19 juni omstreeks 01.00 uur in het cafe aan en verliet deze ongeveer 1,5 uur later (02.30 uur).Vervolgens liep het slachtoffer via de Singel, de Kloosterstraat in. Halverwege de Kloosterstraat is een steegje waar het slachtoffer door twee personen werd
aangesproken. Dit steegje komt uit op de Verlaat. Op dat moment was het slachtoffer alleen. Dit zou omstreeks 02:50 uur zijn geweest.



De twee mannen spraken het slachtoffer aan en wilden geld. Daarbij kwam het tot een handgemeen. Het slachtoffer stond zijn geld aan hen af. Toen duidelijk was dat het slachtoffer niets meer had, zijn de verdachten via het steegje weggelopen richting de Verlaat. Dit was omstreeks 03.10 uur.

Het slachtoffer gaf de volgende signalementen door:

Een (1) persoon had duidelijk de leiding. Deze heeft twee keer het slachtoffer een duw gegeven en zijn bril gepakt:

- Man

- Licht getint, mogelijk Marokkaans of Turks

- Lengte ongeveer 1.70 centimeter

- Normaal postuur

- Leeftijd ongeveer 25 tot 30 jaar

- Kleding onbekend;

- Geen bril

- Nette verschijning



Tweede persoon keek een beetje toe:

- Man

- Licht getint, mogelijk Marokkaans of Turks

- Lengte ongeveer 1.65 centimeter

- Normaal postuur

- Leeftijd ongeveer 25 tot 30 jaar

- Kleding onbekend

- Nette verschijning

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.





2016302005