Onderzoek naar mishandeling bijna afgerond


Onderzoek naar mishandeling bijna afgerond

Laatste update:
07-07-2016 | 14:42

Schijndel - Het onderzoek naar de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Schijndel zit in de afrondende fase. De jongen zou op 2 juli door een aantal jongeren zijn geslagen bij een snackbar aan de Hertog Jan II Laan in Schijndel.

In het onderzoek is met diverse getuigen en het slachtoffer gesproken. De politie heeft ook contact gehad met twee mogelijke verdachten. Ze worden donderdag allebei gehoord op het bureau. Daarna wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

Groepje jongeren

De politie heeft ook uitvoerig onderzoek gedaan naar een groepje jongeren, die al langere tijd voor problemen zou zorgen in Schijndel. Ook dat onderzoek is zo goed als afgerond. Op geen enkele manier is gebleken dat er sprake is geweest van strafbare feiten die in groepsverband zijn gepleegd.

Beeldvorming

In de media en op social media is een beeld geschetst van een groep die zich op grote schaal schuldig zou maken aan vernielingen, mishandelingen en bedreigingen. De politie kan die beeldvorming niet rijmen met de feiten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen.

Geen nieuwe meldingen

Er zijn wel signalen dat personen uit een groep individueel verantwoordelijk zijn geweest voor strafbare feiten. Overigens zijn daar de afgelopen weken, los van de melding van de mishandeling, geen nieuwe meldingen bijgekomen.