Nieuwe TOP Voorschoten-Duin Horst & Weide in gebruik genomen


Het Toeristisch Overstappunt (TOP) Duin Horst & Weide in Voorschoten is op 6 juli 2016 in gebruik genomen. De nieuwe TOP staat aan de Veurseweg 180 en ligt achter Hotel-Restaurant De Gouden Leeuw (op het parkeerterrein van het hotel). Deze TOP is in nauwe samenwerking met de heer Van der Valk
tot stand gekomen.

In de stralende ochtendzon werden de informatieborden onthuld door wethouder Ingrid Nieuwenhuizen van de gemeente Voorschoten, wethouder Freddy Blommers van de gemeente Wassenaar) en directeur Marcus van der Valk van Hotel de Gouden Leeuw.

Daarmee is Zuid-Holland weer een mooi toeristisch overstappunt rijker. Vanuit hier bezoekt u bijvoorbeeld Kasteel Duivenvoorde, de historische Voorstraat in het dorp van Voorschoten, het theepaviljoen op Koninklijk Landgoed De Horsten, de molendriegang in Wilsveen of het schitterende
duingebied Meijendel.

Vanaf deze TOP kunt u onder meer een mooie wandeling starten over het Wandelknooppuntennetwerk in Zuid-Holland. U bevindt zich hier op Knooppunt 31 in de regio Duin Horst & Weide. Stippel uw route uit, geheel op maat, via het knooppuntensysteem. Dat kan via:

* de digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland of met de wandelapp. Deze is gratis te downloaden in de Appstore of de Google playstore en heet Wandelen123.
* een papieren kaart die u kunt u downloaden op http://www.duinhorstweide.nl/de-routes/wandelen.

Ook kunt u vanaf deze TOP een fietstocht starten via:

* het Fietsknooppuntennetwerk. Ook de fietsapp is gratis te downloaden via de appstore of Google playstore: Fietsersbond Routeplanner.

De TOP met GPS cooerdinaten 52.1158 / 4.43254 is goed te bereiken. Zowel te voet, met de fiets als met het openbaar vervoer. In de directe omgeving is ook genoeg parkeerruimte voor diegenen die met de auto willen komen.

De provincie Zuid-Holland werkt aan een aantrekkelijke leefomgeving in de meest dichtbevolkte provincie van Nederland. Daarbij hoort ook zorg voor het landschap, de recreatie en de natuur. Zo zorgen wij samen met onze partners voor talloze recreatiemogelijkheden, dicht bij huis.