Stabiele verkoopcijfers voor RoodMicrotec in H1 plaveien de weg voor expansie in 2017

Een groot aantal offerteaanvragen en een goed gevulde toekomstige orderportefeuille, jagen de groei bij RoodMicrotec, de Nederlandse producent en leverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips, naar verwachting flink aan. Sterke verkoopcijfers bij de afdelingen 'Test Engineering' en 'Qualification' in de eerste helft van 2016 hebben een stabiele basis gecreeerd voor verdere expansie in de komende 18 maanden, aldus Martin Sallenhag, CEO bij RoodMicrotec N.V.

Sallenhag: "RoodMicrotec behoudt zijn huidige verkoopdoelstelling voor 2016, nu de eerste halfjaarcijfers in lijn zijn met dezelfde periode in 2015. Dit schept een solide en stabiele basis voor stijgende verkoopcijfers gedurende 2017, aangezien het bedrijf in een goede positie is om te profiteren van het hoge aantal offerteaanvragen en toekomstige orders die we in onze boeken zien binnenkomen."

De omzet van RoodMicrotec's in de automotive sector in het bijzonder vertoont zeer positieve ontwikkelingen. Grote orders worden naar voren geschoven en aanzienlijke volumes worden voor de klant op kortere termijn gerealiseerd.

Nieuw geinstalleerde testapparatuur voor meer complexe en hoogwaardige chips - een V93k mixed signal test system en een 12" wafer prober - zijn al op de ontwerpafdeling in gebruik genomen. Deze apparatuur zal bijdragen tot de toekomstige omzet en zal deze omzet in de komende maanden opdrijven. Op deze wijze worden wij in staat gesteld de groeiende conventionele en elektrische automotive industrie, zowel als de industriele en de IoT markt te ondersteunen.

De verkoopcijfers per business unit in H1 2016, vergeleken met de eerste helft van 2015:

(x EUR 1.000) H1 2016 H1 2015 Verandering

Test 1.702 1.730 -2%

Supply Chain Management 926 1.198 -23%

Failure & Technology Analysis 751 846 -11%

Test Engineering 230 171 +35%

Qualification & Reliability Investigation 1.310 967 +36%

TOTAAL 4.919 4.912 +0%

De afdeling Supply Chain Management kwam onder druk te staan, met name door een vertraagde order van een Braziliaanse partij als gevolg van economische problemen in dat land, maar nu de vooruitzichten voor Brazilie verbeteren verwacht RoodMicrotec dat dit project de komende maanden weer aan momentum zal winnen. Eerder aangekondigde orders binnen deze categorie zouden ook moeten bijdragen aan een herstel van de verkoopcijfers.

Martin Sallenhag concludeert: "RoodMicrotec is goed gepositioneerd om te profiteren van de stijgende vraag naar geavanceerde microchips die essentieel zijn voor communicatie in de groeimarkten van elektrische automotive, industriele en medische sectoren. Wij verwachten dat ook verder te gaan zien in de verkoopcijfers van de komende 18 maanden."

Outlook 2016

RoodMicrotec's financiele verwachtingen voor de tweede helft van 2016 blijft in lijn met de prognoses van het bedrijf zoals vermeld in het jaarverslag van 2015.

Financiele agenda 2016

25 augustus 2016 Publicatie halfjaarbericht 2016

25 augustus 2016 Conference call pers en analisten

15 november 2016 Publicatie tussentijdse update

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat een aantal verklaringen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen. Deze 'vooruitkijkende' verklaringen zijn gebaseerd op actuele verwachtingen of overtuigingen van het management van RoodMicrotec en zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden die lastig te beoordelen zijn, waaronder de algemene economische ontwikkeling, rentetarieven, wisselkoersen en wijzigingen in wet- en regelgeving. Het bestuur van RoodMicrotec kan niet garanderen dat zijn verwachtingen zullen uitkomen en neemt geen enkele verplichting op zich om wijzigingen aan deze vooruitkijkende verklaringen te publiceren.

Over RoodMicrotec

With meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM's en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd. Onze diensten voldoen aan de industriele en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren.

Certified by RoodMicrotec betreft onder andere certificatie van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en qualification volgens ISO/IEC 17025.

The value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Noerdlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor meer informatie visit: http://www.roodmicrotec.com

Voor nadere informatie

Martin Sallenhag, CEO, Reinhard Pusch, COO, Erwin Vrielink, CFO, Philip Nijenhuis

Telefoon: +31 38 4215216

Correspondentieadres:

RoodMicrotec N.V., Postbus 1042, 8001 BA Zwolle

E-mail: investor-relations@roodmicrotec.com

Web: www.roodmicrotec.com

Dit persbericht is gepubliceerd in het Engels en Nederlands (en Duits). In gevallen van tegenstrijdigheid tussen deze versies prevaleert de Engelse versie.

RoodMicrotec_Omzet H1 2016

Jul 7, 2016

HUG#2026762

RoodMicrotec N.V.

RoodMicrotec N.V."Rembrandt", 8025 BC Zwolle, The Netherlands

* T. +31 (0) 38 421 52 16

* F. +31 (0) 38 421 64 10