Benoeming raadsheren Hoge Raad

Mevrouw mr. A.F.M.Q. Beukers-Van Dooren, de heer mr. J.C.A.M. Claassens en de heer mr. M. J. Kroeze worden raadsheren bij de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft besloten hen voor te dragen op voorstel van minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Mevrouw Beukers (1952) wordt per 1 maart 2017 raadsheer in de belastingkamer van de Hoge Raad. Op dit moment is zij senior-rechter bij het team belastingrecht van de rechtbank Zeeland-West-Brabant en tevens raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam. Daarnaast is zij

plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curac,ao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De heer Claassens (1953) wordt per 1 juli 2017 raadsheer in de strafkamer van de Hoge Raad. Hij is nu senior-raadsheer en vicepresident in het Gerechtshof 's-Hertogenbosch.

De heer Kroeze (1970) wordt per 1 september 2016 raadsheer in de civiele kamer van de Hoge Raad. Op dit moment is hij hoogleraar ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.