Gewapende overvallen: 3 verdachten aangehouden


Gewapende overvallen: 3 verdachten aangehouden

Laatste update:
08-07-2016 | 08:32

Heemskerk, Beverwijk - De recherche heeft deze week 3 verdachten aangehouden in het onderzoek naar de reeks overvallen in de IJmond.

Reeks overvallen

In de periode januari 2016 tot en met maart 2016 zijn er meerdere overvallen geweest in de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze overvallen werden gepleegd op verschillende ondernemers: van pizzeria tot haarstudio. Bij de overvallen uitten de gewapende daders de nodige bedreigingen naar de
medewerkers en dwongen ze hen geld af te geven. Deze overvallen hebben veel impact gehad op de slachtoffers en het veiligheidsgevoel in de directe omgeving.



In totaal 4 Verdachten aangehouden

Vorige maand werd al een eerste verdachte aangehouden: een 19-jarige Heemskerker. Inmiddels zijn er in totaal 4 verdachten aangehouden voor meerdere overvallen.
Twee van de drie verdachten die deze week zijn aangehouden, worden verdacht van drie gewapende overvallen. De derde aangehouden verdachte wordt vooralsnog verdacht van het plegen van een overval.



Drie vuurwapens in beslag genomen

Tijdens hun aanhoudingen werden doorzoekingen gedaan en zijn de nodige spullen in beslag genomen, waaronder ook drie vuurwapens. Twee verdachten zijn 17 jaar oud en de derde aangehouden verdachte is een 18-jarige jongeman.



Heeft u nog informatie over de andere overvallen in de IJmond?

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Heeft u alsnog tips of informatie die kunnen bijdragen aan het rechercheonderzoek, maar heeft u dit nog niet gedeeld met de politie? Meld het dan s.v.p. bij de recherche in Beverwijk via telefoonnummer: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld
Misdaad Anoniem via tel.nr: 0800-7000.