Werkneemster licht bedrijf voor tienduizenden euro's op


Werkneemster licht bedrijf voor tienduizenden euro's op

Laatste update:
08-07-2016 | 10:30

Best - De politie hield dinsdagochtend een 44-jarige vrouw uit Son en Breugel aan in een witwasonderzoek. De vrouw wordt verdacht van het wegsluizen van enkele tienduizenden euro's bij een bedrijf waar zij werkzaam was.

De verdachte werkte tussen 2013 en 2015 als administratief medewerkster bij een bedrijf in Best, waar zij via nepfacturen een bedrag van ruim 180.000 euro zou hebben weggesluisd naar haar eigen bankrekening. De vrouw zit vast voor verder onderzoek.

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal en fraude. In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen.
Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de dader dat geld of die dure auto kwijt raakt. Lees meer
over het afpakken van crimineel geld op de website van het OM.