Aanwijzing lokale publieke mediaomroep


Aanwijzing lokale publieke mediaomroep
07-07-2016
[IMG] Klik om te vergroten

De gemeenten het Bildt, Menameradiel en Franekeradeel hebben samen een lokale omroep: Stichting Lokale Radio en Televisieomroep "De Eenhoorn". Een lokale omroep wordt steeds voor vijf jaar door het Commissariaat van de Media (CvdM) aangewezen. Op 18 februari 2017 eindigt deze periode.

Aanmelden voor 19 augustus 2016

Partijen die vanaf februari 2017 als lokale omroep in aanmerking willen komen, kunnen zich hiervoor aanmelden bij het CvdM . De aanvraag moet voor 19 augustus 2016 bij het CvdM binnen zijn.

Voorwaarden voor aanwijzing

Om in aanmerking te komen voor een aanwijzing, moet de aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de statuten van de lokale omroep aan de Mediawet 2008 voldoen. Daarin staat bijvoorbeeld dat een omroep een programmabeleidbepalend orgaan (pbo) moet hebben. Het pbo bepaalt welk
programmabeleid de omroep zal voeren.

Een omroep

Er wordt een representatieve lokale omroep aangewezen. De Mediawet 2008 bepaalt namelijk dat niet meer dan een lokale omroep per gemeente kan worden aangewezen.

Het Commissariaat ziet toe op de procedure en verleent de aanwijzing. Het Commissariaat vraagt daarvoor het advies van de gemeenteraad van de gemeente waar de lokale omroep wil gaan uitzenden.

Hoe meldt u zich aan?

Op de website van het CvdM www.cvdm.nl/praktisch vindt u alle informatie over het aanmelden van een lokale omroep.