Geldautomaat supermarkt opgeblazen tijdens plofkraak


Geldautomaat supermarkt opgeblazen tijdens plofkraak

Laatste update:
08-07-2016 | 11:25

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Hulst - Afgelopen nacht is een geldautomaat in een supermarkt aan het Stationsplein vernield tijdens een plofkraak. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Omstreeks 01.48 uur krijgt de meldkamer een inbraakalarm door van een supermarkt aan het Stationsplein. Agenten die als eerste ter plaatse komen zien dat de deur van de hoofdingang is vernield en dat er in de winkel rook hangt. Omdat het vermoeden bestaat dat het om een plofkraak gaat en er
mogelijk explosieven gebruikt zijn, worden explosievenexperts opgeroepen om de zaak te onderzoeken voordat anderen het pand betreden. Nadat het sein veilig is afgegeven is het de winkel door agenten doorzocht.

Onderzoek

Tot op heden is nog niets bekend over de daders en gebruikte voertuigen. Ook is nog onduidelijk of er daadwerkelijk geld is meegenomen. In Berkel Enschot is afgelopen nacht rond 00.57 uur bij een supermarkt van dezelfde keten ook een pinautomaat opengebroken. Onderzocht wordt of er sprake is
van een verband met deze plofkraak en andere gepleegde plofkraken in Nederland.

Oproep

Inmiddels is er een buurtonderzoek gehouden. Hebt u afgelopen nacht voor of na de plofkraak iets bijzonders gezien op het Stationsplein en hebt u nog niet met de politie gesproken? Deel uw informatie dan via 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.