Avondvierdaagse moet behouden blijven voor Leusden


Naar aanleiding van alle commotie rondom de 25ste avondvierdaagse hebben de burgemeester, de organisatie van de Avondvierdaagse en Gastvrij Leusden een constructief gesprek gehad.

Alle kanten van het verhaal kwamen aan de orde, waardoor partijen meer begrip voor elkaar kregen en de goede intenties voor alle betrokkenen duidelijk werden. Iedereen betreurt het dat het niet gelukt is om de groep mee te laten lopen. De identiteit van de groep had hier niks mee te maken.

De burgemeester heeft aangegeven dat haar uitnodiging aan de kinderen van de vluchtelingenopvang om met haar het defile af te nemen een alternatief was om deze kinderen een leuke avond te bezorgen. Ook sprak zij nogmaals haar waardering uit voor al het werk dat door het bestuur en
vrijwilligers van de Avondvierdaagse is verzet.

De negatieve berichtgeving heeft een grote impact gehad op alle betrokkenen die hier ook vaak persoonlijk door werden geraakt. Alle partijen betreuren dan ook dat dit als zodanig in de media terecht is gekomen. Dit heeft afbreuk gedaan aan het mooie evenement dat dit jaar voor de 25ste keer is
gehouden.

Met dit gesprek hebben de partijen het boek gesloten en vinden zij het belangrijk dat de Avondvierdaagse voor Leusden behouden blijft.