15-6-2016 - Gemeenteraad Woensdrecht komt bij u thuis


15-6-2016 - Gemeenteraad Woensdrecht komt bij u thuis

Hoogerheide - De gemeente Woensdrecht wil haar inwoners nog meer betrekken bij de besluitvorming door hen meteen te informeren en transparant te zijn over de besluiten van de gemeenteraad. Vanaf eind 2016 zijn de raadsvergadering live te volgen op pc, tablet etc. Dit meldt burgemeester Steven
Adriaansen.

"Transparantie van het gemeentebestuur door een betere besluitvorming in combinatie met een heldere communicatie in begrijpelijke taal, moet de dienstverlening aan de burger verbeteren. Dit is een van de belangrijke pijlers in het collegeprogramma 2014-2018", aldus burgemeester Adriaansen.

"Door het digitaliseren van de bestuurlijke documentenstroom, vergaderen en publicatie via onze website, kunnen documenten en de raadsvergaderingen waarin deze worden behandeld sneller en gemakkelijker worden ontsloten. De besluitvorming zal daarmee toegankelijker worden voor burgers. Ook zal
het proces van bestuurlijke besluitvorming transparanter en efficienter maken en daarmee bijdragen aan een betere dienstverlening", vervolgt Adriaansen.

"Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom de gemeenteraad voor om de vergaderingen van de gemeenteraad bij de inwoners thuis te brengen. Dit gebeurt door audio- en video-opnamen van de raadsvergaderingen door een `live' uitzending te beluisteren en te bekijken via de
gemeentelijke website", aldus Adriaansen.

Nieuwe audiovisuele inrichting raadzaal

De geluidinstallatie in de raadzaal is sterk verouderd en heeft regelmatig storingen. De gemeente wil daarom deze nu vervangen door speciale apparatuur die kwalitatieve geluids- en beeldopnamen maken die uitgezonden kunnen worden.
Vanaf eind 2016 en vanaf elke locatie waar een internetverbinding is, kunnen de uitzendingen online door de inwoners met bijvoorbeeld een tablet worden beluisterd of bekeken.

De totale kosten voor het vervangen van de discussie- en geluidsinstallatie van de raadzaal met uitbreiding van een video-installatie voor het ontsluiten van de raadsvergadering via de website komen uit op EUR 101.750,-. De raad neemt daartoe op 14 juli een besluit.