25-5-2016 - Woensdrecht organiseert symposium grensoverschrijdende s..


25-5-2016 - Woensdrecht organiseert symposium grensoverschrijdende samenwerking

Hoogerheide - Op donderdag 2 juni organiseert de gemeente Woensdrecht een symposium met als thema grensoverschrijdende samenwerking. Dit symposium maakt onderdeel uit van de Delta Innovation Days, een reeks aan evenementen ten behoeve van het versterken en promoten van deze regio met potentie:
de Scheldedelta.

"Als grensgemeente erkennen wij het belang van versterking van deze grensregio en de onderlinge samenwerking om onze krachten te bundelen. Woensdrecht wilt uitdrukkelijk een bijdrage leveren aan de verdieping van de samenwerking en deze structureren waar nodig. Het is van groot belang dat
partnerschappen worden gesmeed of verstevigd om de uitdagingen op het gebied van economie, wonen, recreatie en toerisme, onderwijs en veiligheid samen aan te gaan", aldus verantwoordelijk portefeuillehouder grensoverschrijdende zaken Martin Groffen.

De gemeente Woensdrecht organiseert het Symposium Grensoverschrijdende samenwerking voor relaties uit de provincies Brabant, Antwerpen en Zeeland. Het symposium maakt onderdeel uit van de Delta Innovation Days, een reeks aan evenementen ten behoeve van het versterken en promoten van deze regio
met potentie: de Scheldedelta. Deze regio, gelegen op de grens van Vlaanderen en Nederland, heeft zich kandidaat gesteld voor een UNESCO GEOpark.

Onderwerp en doel

Het hoofdthema van het symposium is: Grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van wonen, werken en recreeren. De subthema's zijn: Economie, Natuur, toerisme en recreatie, Veiligheid, Onderwijs.
De genodigden zijn bestuurders en vertegenwoordigers van overheden, onderwijsinstellingen, overkoepelende (werkgevers)organisaties, grotere bedrijven en bedrijventerreinen en uit de topsectoren.
Tijdens het symposium zullen onder andere bestuurders/vertegenwoordigers spreken van het havengebied van Antwerpen (economie), ROC West-Brabant en PITO (onderwijs), Noordentuin van Antwerpen, Grenspark De Zoom - Kalmthoutse heide en EGHTS (toerisme en recreatie), Veiligheidsregio Midden- en
West-Brabant (veiligheid).

"Het doel van dit symposium is om elkaar te inspireren en informeren over grensoverschrijdende samenwerking en de samenwerking verder te bevorderen. Partnerschappen smeden en verstevigen en uitdagingen op het gebied van economie, wonen, recreatie en toerisme, onderwijs en veiligheid samen
aangaan. Tijdens de bijeenkomst moeten we komen tot intenties en/of afspraken met betrekking tot de ambities en vervolgstappen. De uitkomsten worden opgenomen in een op te stellen krachtig document", besluit Martin Groffen.