Verkeershinder werkzaamheden Buitenrustbruggen


* 8 juli 2016

Vanaf 1 september 2016 vinden er werkzaamheden plaats aan de Buitenrustbruggen. In eerste instantie wordt er vooral aan de pijlers en onderbouw gewerkt zonder hinder voor verkeer en scheepvaart.

Vanaf november 2016 tot en met februari 2017 zal er aan een brug tegelijk worden gewerkt waardoor deze niet voor het verkeer beschikbaar is. Al het verkeer zal in twee richtingen over een brug worden geleid. Het autoverkeer wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de
omleidingsroutes. Tijdens drie weekenden in december en drie in januari 2017 is er een volledige stremming voor weg- en vaarverkeer.

Op het moment dat de oude bruggen worden verwijderd en de nieuwe worden geplaatst zijn beide bruggen, vanwege de veiligheid, buiten dienst.
De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden 3-4, 10-11 en 17-18 december voor de Noordelijke brug. In de weekenden van 7-8, 14-15 en 22-23 januari wordt de Zuidelijke brug vervangen. Dit zorgt voor een volledige stremming voor zowel het wegverkeer als de scheepvaart.
Stremmingen zijn van vrijdagavond 22.00 uur t/m maandagmorgen 06.00 uur. Uitzondering wordt gemaakt voor hulpdiensten en het openbaar vervoer.
De daadwerkelijke hijswerkzaamheden zullen vooral in de nachtelijke uren plaatsvinden.
Uiterlijk 1 maart 2017 worden de beide bruggen weer in gebruik genomen en is de verkeershinder achter de rug.

Kijk voor de omleidingsroutes op www.buitenrustbruggen.nl