Start herinrichting Laan van Meerdervoort tussen Carnegielaan en Zee..


Start herinrichting Laan van Meerdervoort tussen Carnegielaan en Zeestraat

Gepubliceerd:
08 juli 2016

Laatste wijziging:
08 juli 2016

Op maandag 11 juli start de herinrichting van de Laan van Meerdervoort tussen de Carnegielaan en de Zeestraat. Dit deel van de Laan van Meerdervoort krijgt betere fietspaden, de riolering wordt vervangen en er komt nieuw asfalt.

Om overlast zoveel mogelijk te beperken wordt er gefaseerd gewerkt. Tijdens de eerste fase (11 juli - begin augustus), is maar een rijstrook beschikbaar voor auto- en fietsverkeer. Vanaf begin augustus tot en met november 2016 is de hele rijbaan afgesloten voor alle verkeer.

De plannen voor de herinrichting zijn gemaakt in overleg met bewoners, bedrijven en belangengroepen uit de buurt. Er verdwijnt een rijstrook voor het autoverkeer waardoor er ruimte is voor een fietspad richting Kijkduin. In de andere richting wordt een nieuwe fietsstrook aangelegd. Op 15 juni
jl. is de opnieuw ingerichte Javastraat geopend met een fietspad richting Kijkduin. Het fietspad op de Laan van Meerdervoort sluit hier op aan.

Enige overlast is onvermijdelijk. De gemeente en de aannemer hebben alle betrokkenen zo goed mogelijk geinformeerd. Er staan op verschillende plekken omleidingsborden en er is een speciale bouw-app ontworpen door de aannemer.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk: Den Haag groeit in letterlijk en figuurlijk opzicht. Om de stad bereikbaar en aantrekkelijk te houden moet de infrastructuur goed op orde zijn.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in de richting van de A12/A4/A44 omgeleid via de Johan de Wittlaan-Teldersweg-Hubertusviaduct. Winkels en horeca blijven bereikbaar.

De werkzaamheden in de Laan van Meerdervoort zijn uiterlijk eind november 2016 afgerond.