N210 dicht door ernstig ongeval


8 juli 2016, 15:53

De N210 Schoonhoven <> Nieuwegein is vrijdag middag vlak voor de avondspits in beide richtingen afgesloten nadat een vrachtwagen en een bestelbusje op elkaar botsten.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de weg naar IJsselstein-Noord waar de weg nu dicht is. Bij het ongeval raakte ten minste een persoon, vermoedelijk de bestuurder van het busje, bekneld. Hij moet door de brandweer worden bevrijdt.

Gezien de aard van het ongeval is een traumateam opgeroepen om het medisch team van de ambulance bij te staan. Zij worden per helikopter ingevlogen.

Zodra de slachtoffers de nodige hulp hebben gekregen zal de politie nog een sporenonderzoek uitvoeren om de exacte toedracht vast te kunnen stellen. Naar verwachting duurt de totale afhandeling nog tot 17.30 uur.

Update 16:05 uur Ernstiger dan verwacht

Het ongeval ziet er ernstiger uit dan verwacht. Bij de aanrijding blijkt niet dat er een, maar twee vrachtwagens betrokken zijn. Een van de vrachtwagens ligt in de sloot.

Dit zou de ingeschatte tijd van de afhandeling nog wel eens kunnen tegenwerken. De VID raadt weggebruikers aan de N210 voorlopig te mijden.