Verbod op stallen fietsen


8 juli 2016
Station Tilburg

Het gebied waar fietsen geruimd mogen worden, is uitgebreid met de noordkant van het station en de Stationsstraat. Verkeersregelaars gaan fietsers vanaf 11 juli wijzen op de plekken rond het station waar fietsen wel mogen staan.

Fietsers kunnen hun fiets zetten in de fietsenrekken en de (on)bewaakte stallingen rond het station. Parkeren in de Stationsstraat (tot aan de Poststraat) kan niet meer. Rond 18 juli gaat de gemeente fout geparkeerde fietsen weghalen.

Rommelig straatbeeld

Bij de Stationsstraat zorgen de vele fietsen voor een rommelig straatbeeld en verminderde doorgang. Met het stallingsverbod wil de gemeente de leefbaarheid en veiligheid vergroten.

Op maandag 11 juli gaat het eerste deel van het Burgemeester Stekelenburgplein open en is het station ook via de Spoorzone te bereiken. Op het Burgemeester Stekelenburgplein komt een tijdelijke fietsenstalling. De gemeente gaat hier vanaf het begin streng handhaven op fout gestalde fietsen. De
uitbreiding van de stallingsverbodzone maakt dit juridisch mogelijk.

Net als de onbewaakte fietsenstalling aan de Spoorlaan zorgt de gemeente ook voor het beheer en toezicht rond de tijdelijke fietsenstalling op het Burgemeester Stekelenburgplein. Voor beide onbewaakte stallingen geldt dat verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd. Ook 'weesfietsen', fietsen
die lang ongebruikt in de fietsenstalling staan, worden wekelijks gelabeld en geruimd. Geruimde fietsen slaat de gemeente op bij het AFAC aan de Koopvaardijstraat 19a.