Frankrijkgangers verrast door late grensfiles


8 juli 2016, 22:34

Nederlandse vakantiegangers die de zaterdagdrukte ontvluchten en vanavond al op reis gaan komen in files door grenscontroles. Vooral tussen Belgie en Frankrijk is het raak.

Vrijdagavond laat staat op de snelweg tussen Brussel en Valenciennes (E19) bijna 5 kilometer file. De vertraging is een halfuur. Ook op de snelweg tussen Kortrijk en Frankrijk (E17) loopt het vast. De VID verwacht hier ook morgen en de rest van de zomer files. Opvallend is ook de grenscontrole
tussen Duitsland en Polen (NAVO-top). Hierdoor staat er op de snelweg tussen Berlijn en Polen 17 kilometer file. Gelukkig rijden hier maar weinig Nederlanders.

Zaterdag drukke dag

Zaterdag is de eerste dag met echte zomerse drukte op de Europese wegen. In Frankrijk is code rood afgegeven voor vertrekkend vakantieverkeer. De fileteller kan net als voorgaand jaren zomaar oplopen tot 600 kilometer. Ook in Duitsland wordt het druk. De VID raadt Nederlanders aan rekening te
houden met de hitte. In Zuidoost-Frankrijk kunnen de temperaturen zaterdag oplopen tot 37 graden. Zondag is zelfs 38 graden mogelijk.

Foto: twitter.com/RTBFMobilinfo

Foto: (c) twitter.com/RTBFMobilinfo