Zeven zetels in peiling te danken aan inzet Henk Krol

Op 7 Tweede Kamerzetels komt 50PLUS in de jongste peiling naar de kiezersgunst. 50PLUS heeft nu 2 zetels in de Kamer. "Dit resultaat is een prachtige afsluiting van het parlementaire jaar", reageerde partijleider Henk Krol, enthousiast en vol vertrouwen over de toekomst van de partij.

Politiek Den Haag is de komende weken stil. De parlementariers zijn met zomerreces gegaan. Kort voor het begin daarvan kwam onderzoeksbureau Ipsos met een nieuwe politieke peiling. Daarin klimt 50PLUS dus van 2 naar 7 zetels in de Tweede Kamer. 50PLUS-Kamerlid Henk Krol kreeg van partijbestuurders en 50PLUS-politici op provinciaal niveau felicitaties en lof toegezwaaid.

"Deze 7 zetels in de peiling zijn vooral te danken aan het ontoombare en voortreffelijke werk van Henk Krol en zijn uitmuntende staf van medewerkers", was de algemene teneur van de reacties uit de 50PLUS-kring.

De 7 zetels die Ipsos 50PLUS nu toekent, zijn een goede opstap naar de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2016. Daarover zei partijvoorzitter Jan Nagel op het jongste congres onder meer:

"De eerste doelstelling van 50PLUS moet zijn in de peilingen de Christen Unie voorbij te gaan. De Christen Unie was de afgelopen jaren met slechts zes zetels een serieuze coalitiepartner en leverde zelfs een vice-premier. 50PLUS staat in de peilingen op 6 zetels en heeft een groot kiezerspotentieel, zeker nu de pensioenen gekort dreigen te worden. Omdat bij een volgende regering waarschijnlijk vijf partijen nodig zijn, moet 50PLUS aan een volgende regering deelnemen om pensioenkortingen te voorkomen."

(c) 8 juli 2016