Op naar de volgende mijlpaal voor de N18 Varsseveld-Enschede | Rijkswaterstaat

Er gebeurt momenteel van alles op en rond de N18. Aannemer Noaber18 is druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede.

Omgevingsmanager Sandra Faessen geeft een presentatie over de aanpak.

Op Landgoed Teesinkbos verrijst een speciale vleermuizentoren en Tennet verhoogt in juli 2 hoogspanningsmasten langs de nieuwe weg.

Het selecteren en contracteren van een aannemer die het nieuwe deel van de N18 voor zijn rekening neemt was een belangrijke mijlpaal voor het projectteam. Omgevingsmanager Sandra Faessen: 'Een DBFM-contract als dit, waarbij de aannemer ontwerp, bouw, onderhoud en voorfinanciering voor zijn rekening neemt, vraagt een grondige voorbereiding. Rijkswaterstaat heeft intensief overlegd met de aannemers, en alle ingediende plannen van aanpak zorgvuldig beoordeeld. De aanbesteding van dit deel van de nieuwe Twenteroute is afgerond met de selectie van Noaber18 als aannemer.'

Dat geldt niet voor het gedeelte tussen Varsseveld en Groenlo. 'Hiervoor loopt de aanbesteding nog; we verwachten eind 2016 ook hiervoor een aannemer te selecteren. De hele N18 moet voor eind 2018 gereed zijn.'

Ophoging hoogspanningsmasten

Vooruitlopend op de werkzaamheden aan de N18 is een aantal grote kabels en leidingen al verlegd. Bijvoorbeeld de leidingen van Gasunie en een aantal dikke waterleidingen. Op 11 en 13 juli gaat Tennet aan de slag met de ophoging van 2 hoogspanningsmasten op de lijnen Goor -Haaksbergen (mast 38) en Haaksbergen- Eibergen (mast 12).

De verhoging is nodig omdat de masten anders na de aanleg niet meer voldoen aan de Europese norm voor bovengrondse spanningslijnen. Wilt u precies weten wat er gaat gebeuren en wat de gevolgen zijn voor de stroomvoorziening, lees dan het persbericht over grote kabels en leidingen.

Aannemer Noaber18 is verantwoordelijk voor het laten verleggen van de overige kabels en leidingen langs het trace. Dat gebeurt na de zomer.

Informatiebijeenkomsten

De afgelopen weken hielden Rijkswaterstaat en Noaber18 4 informatiebijeenkomsten, waar de aanpak van Noaber18 is gepresenteerd. Sandra Faessen: 'Naast vertellen wat er de komende tijd gaat gebeuren wilden we ook zoveel mogelijk mensen persoonlijk te woord staan. Om vragen te beantwoorden en om te horen welke zorgen er leven. We hebben in totaal rond de 1250 bezoekers gehad. Wij kregen nog eens bevestigd hoe betrokken mensen in de omgeving zijn en hoe belangrijk de N18 is voor de regio.'

Tijdens de presentatie liet Rijkswaterstaat zien op welke locaties het verkeer in de toekomst de nieuwe N18 kan kruisen en waar verkeer de N18 op en af kan. Een overzicht hiervan vindt u in de Regiokaart N18 Varsseveld-Enschede (PDF, 167,67 KB). De volledige presentaties van Rijkswaterstaat en Noaber18 zijn te vinden op de documentenpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina N18: Varsseveld-Enschede.