Hinder door werkzaamheden tijdens de zomermaanden | Rijkswaterstaat

Weggebruikers moeten in juli en augustus rekening houden met extra reistijd en omleidingsroutes vanwege wegwerkzaamheden. Rijkswaterstaat werkt onder meer aan de A44 en N44 richting Den Haag en de A27 tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten.

Vakantieverkeer richting het zuiden moet rekening houden met vertraging in Belgie, waar op verschillende plekken aan de weg wordt gewerkt.

De scholen in de regio Midden-Nederland krijgen vandaag vakantie. De eerste vakantie-uittocht leidt meestal niet tot lange files op de snelwegen in ons land.

Nieuw asfalt voor de N44 en de A44

Het asfalt van de N44 en de A44 wordt deze zomer vervangen. In verband met deze werkzaamheden zijn de N44 en de A44 tussen Den Haag en Warmond in beide richtingen in juli twee weekenden en een nacht afgesloten. Komend weekend is de N44 richting Den Haag tussen de N448 en de N14 afgesloten van vrijdagavond 8 juli 22.00 uur tot maandagochtend 11 juli 05.00 uur. Het verkeer wordt lokaal omgeleid en moet rekening houden met extra drukte en een langere reistijd van 10 tot 30 minuten.

Onderhoud aan de A27 tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten

In verband met onderhoudswerkzaamheden is de A27 richting Almere vanaf knooppunt Everdingen tot aan knooppunt Lunetten de komende twee weekenden afgesloten (van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur). De deklaag van het asfalt en de voegovergangen worden vervangen. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Overige werkzaamheden deze zomer

Ook elders in het land werkt Rijkswaterstaat aan de weg:

* De N33 is in beide richtingen afgesloten tussen Veendam en Siddeburen van vrijdag 8 juli 19.00 uur en maandag 11 juli 6.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 20 minuten. Gele borden geven de omleidingsroute aan.

* De Nieuwe Botlekbrug is van zaterdag 9 juli 5.00 uur tot maandag 11 juli 5.00 uur gestremd voor weg- en scheepvaartverkeer. Tijdens de afsluiting wordt een omloopwiel, dat op circa 50 meter hoogte zit, vervangen voor nader onderzoek.

* De nieuwe verbinding van de A9 naar de A4 richting Amsterdam is bij knooppunt Raasdorp afgesloten van vrijdagavond 8 juli 23.00 uur tot zaterdagochtend 9 juli 07.00 uur. Door de afsluiting is ook de afrit Badhoevedorp in deze nacht niet bereikbaar.

Werkzaamheden in Belgie

* De verbindingslus bij Luik in de doorgaande route van de E25 richting Brussel is tot december 2016 dicht voor verkeer breder dan 2,25 meter. Dit heeft gevolgen voor het verkeer dat de Route du Soleil volgt. Personenauto's met aanhangwagens, caravans en vrachtverkeer worden vanaf knooppunt

Kerensheide via knooppunt Lummen omgeleid naar Luik.

* Bij Luik wordt gewerkt op de E25 aan de brug van Cheratte, waardoor in beide richtingen een rijstrook is afgesloten. Ook dit zorgt voor hinder voor verkeer van en naar de Route du Soleil.

* Van 5 augustus tot 29 augustus wordt er op de E19 tussen Brecht en Sint Job in 't Goor gewerkt. Van en naar Antwerpen is er ernstige hinder voor het verkeer.

Vakantie-uittocht

De start van de vakantie van Midden-Nederland zorgt naar verwachting niet voor extra lange files. In 2014 kende de vrijdagavondspits bij het begin van de zomervakantie van Midden-Nederland een piek van 60 kilometer file. Tijdens een reguliere vrijdagavondspits staat er op het hoogtepunt rond de 50 kilometer file. Vorig jaar, 2015, vormde een uitzondering toen er door verschillende incidenten lange files stonden bij de start van de zomervakantie en de vrijdagavondspits een piek kende van 180 kilometer file.

Advies

Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging door wegafsluitingen, minder rijstroken en omleidingen. Het advies is om goed geinformeerd op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.