Wrakstukken van EgyptAir aangespoeld in Israel

In Netanya zijn wrakstukken aangespoeld, vermoedelijk van de EgyptAir-vlucht die in mei neerstortte in de Middellandse Zee. Ze werden gevonden op een strand bij de kustplaats Netanya.

Op instructie van premier Netanyahu worden de wrakstukken overgedragen aan Egypte voor nader onderzoek. Er is een grote kans dat het verzamelde puin afkomstig is van het Egyptische vliegtuig, zei een woordvoerder van de premier.

Experts op het gebied van vliegtuigrampen zijn nog steeds bezig met het achterhalen waarom de EgyptAir MS804, de Airbus A320 die op 19 mei van Parijs naar Cairo vloog, is neergestort. Daarbij kwamen alle 66 inzittenden om. De onderzoekers hebben verklaard dat de reeds gevonden wrakstukken aanwijzingen hebben opgeleverd over brand in het vliegtuig; de gevonden data recorder bevestigt dat de rookmelders tijdens de vlucht zijn geactiveerd.

Het team van experts is in Cairo begonnen met het reconstrueren van het vliegtuig met behulp van alle gevonden wrakstukken en de wrakstukken die in Israel zijn aangespeld zouden dan ook meer duidelijkheid over de oorzaak van het ongeluk kunnen opleveren.