Drukte op Europese wegen zet door


10 juli 2016, 22:29

Nederlanders die komend weekend naar het zuiden afreizen moeten opnieuw rekening houden met flinke files. Vooral op zaterdag loopt de vertraging wederom op.

Zowel in Duitsland als Frankrijk is code rood afgegeven. In Frankrijk stond op deze zaterdag in juli de afgelopen zeven jaar gemiddeld 470 kilometer file. Vorig jaar was met 640 kilometer file recorddruk. Ook dit jaar is de Autoroute du Soleil (A7) de absolute filetopper. In Duitsland zijn
vooral de routes richting Oostenrijk (A3 en A8) overbelast. In Frankrijk wordt het woensdag en donderdag ook drukker vanwege de nationale feestdag 14 juli.

Grenscontroles en Zwitserland

In Zwitserland gaat de file voor de Gotthardtunnel richting Italie weer de hele vrijdagnacht door. De wachttijd loopt overdag op tot bijna twee uur. Verder moeten Nederlanders die naar Frankrijk reizen rekening houden met Belgische files door grenscontroles. Deze staan vooral op de E17 bij
Rekkem en op de E19 bij Hensies. Het is onbekend hoelang de controles nog doorgaan. Deze werden ingevoerd na de aanslagen in november 2015 en onlangs opnieuw verscherpt vanwege het EK-voetbal.

Foto: (c) VID