Leden Palestijnse Veiligheidsdienst opgepakt voor illegale wapenhandel en -productie

Israel heeft zondagavond op de Westoever twee leden van de veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit (PA) en twee andere Palestijnen opgepakt wegens illegale productie van en handel in wapens. Dit maakte de Israelische Veiligheidsdienst Shin Bet vanochtend bekend.

De vier werden gearresteerd in het dorp Orif, in de buurt van Nablus, in het kader van een gezamenlijke actie door de Shin Bet, het Israelische leger en de politie. Tijdens de operatie werd er een opslag gevonden van geimproviseerde wapens en munitie. Verder werden er vier draaibanken in beslag genomen, die werden gebruikt voor de vervaardiging van de wapens.

Aan de namen te zien die de Israelische inlichtingendienst bekend maakte, zijn de vier verdachten mogelijk familie van elkaar. De twee die lid bleken van de PA-inlichtingendienst zijn Ezzam Najah Sharif Safadi, 39 jaar, en Ali Najah Sharif Safadi, 41. De andere twee zijn de 46-jarige Saadi Najah Sharif Safadi en de 24-jarige Najah Assad Najah Safadi.

De Shin Bet verklaarde dat de wapens door deze groep in Orif werden geproduceerd en dat zij deze verkochten over de gehele Westoever. Nader onderzoek moet nu uitwijzen of de Palestijnen ook contacten hadden met Israelische handelaars in illegale wapens.