ISIS haalt Russische helikopter in Syrie neer

ISIS-strijders hebben inSyrie een Russische legerhelikopter, een MI-25, neergehaald. Beide piloten kwamen hierbij om, bevestigde het ministerie van Defensie in Moskou. Volgens het Russische persbureau Interfax hebben ISIS-strijders de helikopter neergehaald met een Amerikaanse TOW-antitankraket. De twee omgekomen Russische piloten zijn voorgedragen voor een hoge onderscheiding.

De MI-25, ook wel de `vliegende tank' genoemd, werd neergehaald nabij de onlangs door het Assad getrouwe leger met ondersteuning van Rusland bevrijde historische stad Palmyra. Dit is een militaire tegenslag voor de regering-Poetin. Deze benadrukte regelmatig hoe succesvol de militaire interventie in Syrie het afgelopen jaar is verlopen door de inzet van `superieure Russische wapens'. In de strijd zijn er tot nu toe zeker tien Russische militairen omgekomen.

De twee omgekomen Russische piloten waren betrokken bij de aanval op een aantal ISIS-doelen bij de stad Homs, toen zij een hulpverzoek kregen van Syrische strijdkrachten, zegt het ministerie van Defensie in Moskou . Nadat de munitie van de helikopter opraakte en de piloten naar hun basis wilden terugkeren, werd de helikopter met een antitankraket neergeschoten. De helikopter kwam volgens het Russische leger neer in gebied dat onder controle staat van het regeringsleger.