Contouren herinrichting stadsentree Loper Oude Centrum worden zichtb..


Contouren herinrichting stadsentree Loper Oude Centrum worden zichtbaar

Gepubliceerd:
11 juli 2016

Laatste wijziging:
11 juli 2016

Vanuit het station Holland Spoor gemakkelijk en veilig naar de Grote Markstraat lopen en fietsen. Dat is het doel van de herinrichting van de Loper Oude Centrum. Deze verbinding is een van de negen stadsentrees waar Den Haag flink in investeert om bezoekers een warm welkom te heten in Den
Haag. Het college heeft de uitgangspunten voor de herinrichting in een concept Programma van Eisen naar verschillende belangenorganisaties in het gebied gestuurd.

Het opknappen van de stadsentree Loper Oude Centrum is daarnaast cruciaal om als aanjager te dienen voor het Oude Centrum. Door de fietser en de voetganger ruim baan te geven wordt de verbinding tussen de binnenstad en Holland Spoor een stuk aangenamer, prettiger en leefbaarder. Ook de auto
blijft welkom in het gebied. Met verkeersmaatregelen, het langzamer laten rijden van de auto's en het veiliger maken van kruisingen op bijvoorbeeld de Hoefkade en het Stationsplein zal de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit in dit deel van de stad vooruitgaan.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis: "De stad krijgt maar een keer de kans om een goede eerste indruk achter te laten. Als de treinreiziger straks naar de Grote Marktstraat loopt, dan weet ik zeker dat de bezoeker Den Haag op een positieve manier onthoudt."

Revis heeft de verschillende betrokken belangenorganisaties de kans gegeven de uitgangspunten te bekijken voordat deze definitief worden. In oktober 2017 wordt gestart met de werkzaamheden.

Het programma Stadsentrees vormt een belangrijk onderdeel van het coalitieakkoord voor de komende jaren. Het stadsbestuur heeft dan ook 18 miljoen euro uitgetrokken om de buitenruimte van de in totaal 9 stadsentrees op te knappen. Op deze plekken komen vele mensen samen en hebben vele
bedrijven en instellingen zich gevestigd. Een mooie buitenruimte zorgt voor een herkenbare entree voor de stad, voor een veilige leefomgeving en voor een aantrekkelijke verblijfsplaats.