Weblog: Zomerkunst


Eric van Oosterhout

Het was of het weer er zich bij aanpaste. Voor het eerst in weken lijkt er een fatsoenlijk weekend aan te komen. Dat komt goed uit voor het 'Summer Art Event' in Balloo.

Rondom de galerie de Drentsche Aa komen zo'n 15 kunstenaars bij elkaar om in de open lucht te gaan schilderen. Ze zoeken zelf de mooie plekjes, zodat het al snel een hele zoektocht wordt: waar is de schilder?

's Avonds zien we ze allemaal bij een leuke bbq in de tuin van de galerie. Ik mag het openingswoordje doen en prijs dit initiatief. Volledig passend in de traditie 'Cultuurlijk Aa en Hunze'. Er zijn kunstenaars op niveau, de omgeving leent zich bij uitstek voor open schilderkunst en de galerie
is een prachtige plek als thuisbasis. Ik maak echter wel een opmerking over die vreselijke naam: Summer Art Event. Dat kan ook een expositie in Spijkenisse zijn.

Tijdens het eten komen de kunstenaars al snel met allerlei andere namen. Dat komt vast wel goed. De volgende editie van dit veelbelovende evenement heet anders, al moet ik zelf de naam bedenken.

zomerkunst

Wilt u reageen op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.