Popkoor VOYSS in Oranjerie Klok & Peel

Popkoor VOYSS in Oranjerie Klok & Peel

Publicatiedatum: 24-06-2016

Popmuziek van de jaren '60 tot nu. Daarvoor hoef je niet te wachten tot de Top2000 weer voorbij raast, die kun je zondag 11 juli in een zomerse variant live komen beluisteren in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten. Daar treedt dan het Popkoor VOYSS op uit Erp, met een repertoire van Monkees tot Coldplay, van Linda Rondstadt tot Dotan. Het concert vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur

Popkoor VOYSS is met zijn zestig zangers en zangeressen niet alleen een omvangrijke, maar ook een zeer muzikale en swingende groep. Mede dankzij de inbreng van het eigen vierkoppig combo serveert het koor zijn zeer gevarieerd repertoire met een smakelijk VOYSS-sausje.

Het gezelschap begon in 2001 als gelegenheidskoor, maar scoorde live meteen zo goed dat enkele leden er een nieuwe vereniging omheen bouwden. Met het aantrekken van dirigent Henny van Houtum en de vorming van een eigen combo was Popkoor VOYSS een feit.

Het koor verwierf bekendheid met energieke optredens in de regio, maar ook ver daarbuiten. De concerthistorie vermeldt optredens in Paradiso (Amsterdam), Zingen aan Zee (Zandvoort), Korenlint (Haarlem), St. Jansdag (Den Bosch) en Ravenstein bij Kaarslicht. In eigen omgeving is VOYSS ook een graag geziene gast, zoals in Veghel (Fabriek Magnifique), Uden (Markant), of Erp (Open Veldfeest). De kracht van VOYSS is, dat altijd de juiste muzikale snaar wordt getroffen. Dat gaat in de mooie omgeving van de Oranjerie dus een spetterend optreden worden.

Voor het bijwonen van het concert in de Oranjerie gelden de normale entreeprijzen van het museum. Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders samen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van 2016 onbeperkt bezoeken. Museum Klok & Peel is gevestigd aan de Ostaderstraat 23 te Asten.